Projecte per pagar l'aparcament amb el mòbil a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

Pagar l'aparcament a través del telèfon mòbil podria ser realitat el 2019 a Andorra la Vella. El comú estudia l'adjudicació d'una app, alhora que prepara la targeta d'aparcament conjunta amb Escaldes-Engordany i Encamp. Segons la cònsol major, per ara és complicat.

Entrar i sortir dels aparcaments amb Via-T o fer el pagament d'aquests i de les zones blaves de la via pública a través d'una aplicació mòbil podria ser realitat l'any que ve a Andorra la Vella.

El comú avança en el projecte per convertir-se en Smart City i busca la manera d'adjudicar-ne la concessió. La cònsol major, Conxita Marsol, explica que es podrà continuar pagant amb el sistema tradicional però aquesta és una nova realitat "que funciona a tots els països" i no suposa cap complicació.

Targeta d'aparcament conjunta

Pel que fa a la targeta d'aparcament comuna entre Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp, encara és difícil dir si la capital en formarà part.

Marsol apunta un problema entre les empreses que gestionen els aparcaments a cada parròquia i "que no volen acabar de trobar la solució". Amb tot, la voluntat del comú és ser-hi i treballarà perquè això sigui possible. La cònsol critica que "el comú ha canviat, ha fet un esforç i ha comprat una plataforma perquè es pugui adaptar i ara ens demanen que ens adaptem a l'altra".

Amb la capital o sense, la targeta conjunta serà realitat al desembre. Fa uns dies, el cònsol major d'Encamp va avançar que és la data límit que s'han marcat els comuns per posar-la en marxa.

Informa: Laura Massegú

Comparteix:

Les importacions creixen un 4,9% a l'agost i se situen en 112 milions d'euros Andorra ja no es troba en el punt de mira de l'OCDE