Andorra ja no es troba en el punt de mira de l'OCDE

www.andorradifusio.ad

El director del Centre de política tributària i administració de l'OCDE, Pascal Saint-Amans, ha assegurat durant la seva visita a Andorra que el país ja no es troba en el punt de mira de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. Ha constatat la validesa de les transformacions econòmiques i fiscals dutes a terme per complir la legislació internacional.

L'OCDE beneeix l'esforç que ha fet Andorra per adequar-se als estàndards internacionals en matèria fiscal i de transparència. El treball fet fins ara ha rebut el vistiplau de Pascal Saint-Amans, que no veu el Principat com una preocupació a hores d´ara per a l´OCDE i ha destacat els esforços que han estat reconeguts per la comunitat internacional.

Jordi Cinca ha mostrat la seva satisfacció perquè la feina feta compleix els criteris de l'OCDE, que considera ara Andorra com un país que satisfà els reglaments internacionals. Cinca ha explicat que Pascal Saint-Amans els ha comunicat que "Andorra ja no està al seu radar" i "això vol dir que s'han fet els deures i estem en la bona línia". 

Com a exemple de bona pràctica, Cinca ha explicat que Andorra ha començat aquesta setmana l'intercanvi d'informació fiscal i està enviant les dades a una quarantena d'estats, en una demostració de normalitat. 

Ha afegit que Andorra continuarà treballant per mantenir els estàndards internacionals de transparència en matèria fiscal.

Conferència al Centre de Congressos

El director del Centre de política tributària i administració de l'OCDE ha volgut exposar la preocupació internacional en matèria fiscal i intercanviar opinions amb la plaça financera andorrana en una conferència que ha impartit al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Ha recalcat que avui dia hi ha 153 estats que han demanat l'intercanvi automàtic de dades fiscals i que són pocs els que encara no en fan.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

Projecte per pagar l'aparcament amb el mòbil a Andorra la Vella Gastronomia de primer nivell en benefici dels afectats d'autisme