El projecte de parc eòlic, entre setembre i octubre

www.andorradifusio.ad

El projecte del parc eòlic al pic del Maià continua prenent forma i el Govern preveu tenir enllestit l'acord amb els comuns de Canillo i Encamp el mes vinent. S'espera arrencar les obres el 2024 i que el projecte pugui entrar en funcionament en dos anys.

Si l'acord dels comuns queda enllestit aviat, els propers passos són tenir el projecte executiu i començar els treballs d'instal·lació l'any vinent.

"El pla sectorial eòlic és un tema vinculant amb els comuns, que han de redactar un informe preceptiu i vinculant. Se'ls ha enviat una carta que hauran de respondre, però la sintonia és molt bona".
David Forné, secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat 

És una de les iniciatives més ambicioses en l'àmbit energètic i preveu l'entrada en funcionament d'una desena de molins.

"Produeixen uns 52 milions de kilowatts hora l'any. És molt rellevant perquè estem parlant del 9% de la demanda energètica nacional. Només fent aquest parc eòlic aconseguirem els objectius del 25030 que parca la llei de transició energètica que és produir un 33% de l'energia nacional. Es planteja ser més ambiciosos i ens hem marcat arribar al 50%." 
David Forné, secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat

Amb FEDA l'executiu continua avaluant altres iniciatives per incrementar encara més la producció d'energia elèctrica. En el camp de la fotovoltaica, s'estudien algunes ubicacions per posar-hi plaques amb els requisits que siguin accessibles i viables econòmicament.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre
Locució: Maria Lucena
Imatges cedides: FEDA

 

Comparteix:

Prop de seixanta propostes per fer la nova plaça del Poble Aquest mes el Govern decidirà si renova amb Air Nostrum