ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El president dels propietaris d'immobles diu que han "patit" i que "no se'ns ha donat res"

www.andorradifusio.ad

Els propietaris de béns immobles consideren que són l'únic sector al qual se li ha demanat un esforç per la crisi i no se'ls ha ofert res a canvi. Aquesta és almenys l'opinió que ha expressat l'Associació que defensa els seus interessos durant un webinar de l'Empresa Familiar Andorrana. L'AGIA, per la seva banda, ha lamentat que no puguin accedir a les dades de la taxa d'inquilinatge dels comuns.

L'Empresa Familiar ha organitzat aquest dijous al matí un webinar sobre el sector immobiliari en què han participat alguns especialistes i màxims responsables d'aquest àmbit econòmic al Principat. Reiteren les crítiques a les mesures sobre el lloguer del Govern, com la congelació dels arrendaments, que consideren "unilaterals".

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles va més enllà. Per al seu president, Artur Homs, els propietaris són "empresaris del lloguer" que "com a empresaris, hem patit". Insisteix que "som dels únics sectors, per no dir l'únic, al qual se li ha exigit absolutament tot, se l'ha privat dels seus ingressos, s'ha entrat en aquest dret privat i en contrapartida no se'ns ha donat res; se'ns ha donat absolutament zero".

L'AGIA, a més, ha ressaltat que si es pogués disposar de les dades dels comuns sobre els arrendaments es podrien fer intervencions més acurades. "Si no tenim dades, aleshores tant els consumidors com els propietaris, com els llogaters, com els polítics anem amb els ulls tapas", reconeix el president, Jordi Galobardas. "No podem parlar de mesures d'intervenció quan no sabem exactament quin és l'abast del problema", reitera.

Eduard Mendiluce, que gestiona el negoci residencial del fons immobiliari Blackstone a Espanya, ha assegurat que les grans empreses poden fer promocions d'habitatges a preus assequibles, però requereixen seguretat jurídica. El conseller delegat d'Anticipa Real Estate explica que Sage Housing fa promocions d'habitatge de lloguer "assequible i no passa res", però "amb uns rendiments adequats, que no són del 15% però tampoc són del 5%, són rendiments del 7, el 8 o el 9%".

Els participants han coincidit que per solucionar el problema de l'habitatge hi ha d'haver més col·laboració entre el sector públic i el privat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: