ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els propietaris de pisos preveuen una davallada en els preus dels lloguers si la crisi s'allarga

www.andorradifusio.ad

Si la crisi econòmica s'allarga i agreuja, els preus dels lloguers dels pisos baixaran. Així ho ha assegura l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, que afegeix que encara hi ha un problema d'oferta i que cal mesures per ampliar el parc d'habitatges per arrendar.

Quan s'acabi la crisi sanitària la situació econòmica, previsiblement, empitjorarà i això provocarà que bona part de la població perdi poder adquisitiu. Aquesta situació afectarà, segons el president de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Pascual Gracia, els preus dels contractes de lloguer, i si es manté en el temps, aniran a la baixa.

Assegura que "si ens veiem abocats a una crisi més llarga, òbviament hi haurà una correcció de preus". No obstant, afegeix que "cal tenir en compte que l'evolució del mercat de preus de lloguer és més lenta que la d'altres sectors" i, per tant, en cas de pujada o baixada de preus, no serà immediata.

Avança que "aquest problema (dels lloguers) continuarà sobre la taula" i insisteix en la necessitat de"mesures per incentivar la promoció d'immobles destinats al lloguer" per part del Govern i els comuns. Alerta que, en cas de no impulsar-les, "ens trobarem amb la mateixa escassetat (d'habitatges) agreujada pel fet que algunes de les mesures que s'ha vist obligat a prendre el Govern per afrontar la crisi han afectat de manera molt greu la seguretat jurídica dels contractes d'arrendament".

Fa poc des del Col·legi d'Agents i Gestorns Immobiliaris (AGIA) es va assegurar que si la crisi s'allargava preveien una rebaixa en els preus des lloguers dels locals comercials.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

18.207.250.80