Proposta dels infants per una Massana més neta

www.andorradifusio.ad

Millorar la neteja als carrers amb un joc de paraules, la Massaneta. És la proposta guanyadora del Consell d'infants. Amb vuit vots, el comú farà realitat la iniciativa de l'escola francesa. 

És l'enginyosa campanya que ha dissenyat l'escola francesa de la Massana per tenir papereres de recollida de brossa, excrements i burilles arreu. Proposen afegir-ne on no n'hi hagi i pintar les de la campanya amb pintura fluorescent. 

La cònsol major de la Massana, Eva Sansa, creu que poden anar més enllà i que els nens es posessin en contacte amb el departament de via pública "perquè els donessin més detalls".

I ells han recollit la invitació. "Anirem a veure'ls. Veient el procés em farà molta la il·lusió a mi i a la classe, que també ha treballat molt", reconeix l'alumna de l'escola francesa de la Massana Mia Acevedo

La resta de propostes es podran prendre en consideració, una de cara al bon temps, el cinema a la fresca al Prat Gran. 

Una de les propostes que ha suscitat més debat ha estat la de deixar el mòbil a part al restaurant amb penyora del 5% afegit al tiquet per als que l'agafin, destinada a organitzacions solidàries. No ha prosperat,  però es queda en reflexió. L'alumna de l'Àgora Internacional, Emma Escoda, assegura que l'objectiu és que la gent ho pugui fer per ella mateixa. "Si pot ser que a les seves cases no estiguin tant amb el mòbil". Sansa destaca el caràcter participatiu que ha tingut. "Han fet propostes a altres propostes dels projectes dels seus companys. És positiu que s'avinguin entre ells".

El Teatre de les Fontetes ha acollit la segona de les sessions del Consell d'infants, un projecte participatiu d'Unicef que permet fomentar l'esperit crític. 

Informa: Rosa Alberch 

Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Motand, segueix rodant Operatiu de recerca i rescat al riu