Prudència i respecte cap a la natura, consells clau a l'hora d'anar a buscar bolets

www.andorradifusio.ad

Coincidint amb l'inici de la temporada forta de bolets, l'expert Manel Niell dona alguns consells per a totes les persones aficionades a buscar-ne. Alguns dels més importants són que cal comptar amb el màxim d'informació possible per evitar intoxicacions i s'ha de ser al màxim de respectuós amb la natura per no trencar el seu equilibri. 

A l'hora d'anar a buscar bolets, és clau ser prudent i comptar amb el màxim d'informació possible per evitar intoxicacions. En cas de dubte, els experts recomanen no collir el bolet, entre altres recomanacions.

El micòleg i investigador del CENMA, Manel Niell, ha destacat que "els bolets comestibles són relativament pocs", amb la qual cosa ha explicat que si es vol experimentar i aprendre cal informar-se.

A més, ha assenyalat que per poder identificar-los s'han de collir des de la base, i ha remarcat la importància de respectar el sòl.

Un avís important és que els bolets que es troben als vorals de les carreteres no s'han de collir perquè absorbeixen metalls pesants dels cotxes. L'investigador fa una crida perquè en tot moment, i específicament fent aquesta activitat, la gent sigui conscient i procuri generar el mínim impacte possible en la natura, on cadascun dels elements té una funció perquè es garanteixi l'equilibri mediambiental.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Vicente Bellot
Locució: Oliver Jaén

Comparteix:

Reportatge: arrenca una temporada de bolets incerta marcada per un estiu sec però que compta amb les primeres pluges de tardor L'autor de l'assassinat de Vila va actuar a causa d'un brot esquizofrènic