El PS i Andorra Endavant no formaran part del pacte d'Estat de Salut

www.andorradifusio.ad

El PS i Andorra Endavant no formaran part del pacte d'Estat de Salut. Els socialdemòcrates ho fan per les mancances del text i la falta d'un calendari, i Andorra Endavant per la no absorció del transport sanitari no medicalitzat.

Els suports al pacte d'Estat de Salut cauen. El PS i Andorra Endavant han decidit sortir-ne. Els socialdemòcrates argumenten que el text tracta línies que ja es van presentar el 2019, afegint només alguna valoració sobre l'impacte de la pandèmia. Exposen, a més, que no descriu les mancances que exposa i que no inclou un calendari o una previsió temporal.

Defensen que el text hauria d'incloure una definició i avaluació del model sanitari, i no només una reacció davant de cada problema. Com a punts sensibles, exposen la necessitat d'incloure una reflexió sobre la CASS i revisar elements estructurals com la històrica clínica compartida, els recursos del SAAS o la via preferent.

És també aquest últim punt el que ha fet desaparèixer el suport d'Andorra Endavant. Defensen que cal un referèndum sobre aquest punt, que, diuen, ha provocat un augment dels costos de salut i el col·lapse d'alguns serveis.

A més, consideren crucial la incorporació del servei de transport sanitari no medicalitzat dins del SAAS. Andorra Endavant exigeix, també, una revisió de la cartera dels serveis de la CASS, com en aspectes de salut mental, l'atenció a la dependència, els productes tòxics, o els recursos humans de l'hospital.

Informa: Gerard Castillo

Comparteix:

L'anomalia climàtica ja és de 4,5 graus  Sense prestador d'última instància la banca veu pèrdua de competitivitat