Sense prestador d'última instància la banca veu pèrdua de competitivitat

www.andorradifusio.ad

Sense prestador d'última instància ni mecanismes de liquiditat, la banca veu que la seva competitivitat minvarà respecte a Europa. Així ho ha expressat el director general de MoraBanc. L'acord d'associació eliminarà les barreres per establir-se fora i per a les entitats que vulguin obrir sucursals a Andorra.

L'acord d'associació servirà per eliminar algunes de les barreres que la banca europea té per venir-se a instal·lar al país. Però també per suprimir alguns dels esculls que les entitats andorranes tenen en marxar a fora. Ara bé, la clau de tot això passa per la competitivitat, perquè la banca del país estigui al mateix nivell que els seus homòlegs d'Europa. Per això és clau trobar els mecanismes de liquiditat i el famós prestador d'última instància. Una recerca que ara passa pel Banc de França i a la que l'acord d'associació li podria donar un impuls.

Andorra ha pactat amb Brussel·les una transitòria de 15 anys per adaptar-se al marc europeu i permetre l'entrada de competència.

"Si d'aquí a 15 anys, no hi ha acord, que espero que hi sigui, doncs ens trobarem amb una espècia de desavantatge competitiva respecte els bancs europeus. L'acord d'associació facilita l'entrada. El banc no ha de demanar una fitxa bancària al país per establir una sucursal al país. Ara si un banc espanyol vol obrir una sucursal a Portugal només ha d'informar. Això seria el mateix amb Andorra".

Lluís Alsina, conseller-director general de MoraBanc.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

El PS i Andorra Endavant no formaran part del pacte d'Estat de Salut Més drets i més visibilitat pels creadors del país