El PS avança DA en intenció de vot, segons l'enquesta política del CRES

www.andorradifusio.ad

Un 11,7% dels ciutadans amb dret de vot triaria al PS i un 11% a DA si les eleccions fossin ara mateix. Són els resultats de la darrera enquesta política, on s'hi matisa però que la gran majoria no té el vot decidit. Són resultats anteriors a l'acord polític entre els liberals i el PS.

Un 11,7% dels andorrans votaria el PS, xifra que representa el doble que en el sondatge d´intenció política del 2017. DA rebria un 11%, una xifra més baixa que en l´enquesta de l´any anterior.

Aquest sondatge doncs, donaria la victòria en uns hipotètics comicis generals al PS però s´han de fer dos matisos. El primer és que prop del 55% dels qui han respost l´enquesta ha assegurat que no saben a qui votarien o no ho declaren. L´altre és que molts dels qui van votar DA en els darrers comicis no tenen clar què faran.

Els líders polítics aproven

Per altra banda, el líder polític més ben valorat pels andorrans és Pere López, amb un 5,77, que puja respecte l´any anterior; Antoni Martí té un 5,31 i Víctor Naudi, conseller general d´SDP, un 5,26. Josep Pintat registraria un 5,10 i el liberal Jordi Gallardo un 4,99. Finalment, s´ha de ressaltar que els andorrans tornen a suspendre, aquest cop amb un 4,84, la tasca del Govern. A més, també suspenen la tasca que han dut a terme els 3 partits que estan a l´oposició.

 


 

Consulta tots els resultats de l'enquesta política del CRES aquí

Informa: Pere Moliné
Imatge: Àlex Soldevila

Comparteix:

Govern i oposició xoquen per l'activitat del Consell General al juliol Stop Violències denuncia una agressió masclista al Roser d'Ordino