Stop Violències denuncia una agressió masclista al Roser d'Ordino

www.andorradifusio.ad

Stop Violències ha denunciat una agressió masclista la matinada de dissabte al Roser d'Ordino. Els integrants de l'associació han mostrat la seva indignació pels fets, que han coincidit amb la campanya "No i punt", que té com a objectiu combatre la violència sexista.

Indignació, ràbia i impotència. Aquests són els sentiments de la desena de persones que col·laboren amb la campanya de Stop Violències "No i punt, respecta´ns, la festa és de totes", que van ser increpats i agredits aquest cap de setmana al Roser d´Ordino. 

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte quan un grup de joves es va apropar al punt d´informació de l´associació i els va increpar. Seguidament un dels joves va saltar al damunt de la taula, la va trencar i va ferir lleument alguns dels seus integrants. "En un primer moment es van incomodar amb el punt lila. Hi havia molts grups d'homes que se sentien incomodats", explica la presidenta d'Stop Violències, Vanesa Mendoza. "Aquest grup en concret es va apropar fins a tres vegades per qüestionar la nostra actuació". afegeix, però aleshores "un d'ells, el més gran, es va ficar la caputxa i es va llançar a sobre de la taula del punt com si es llancés en bomba a la piscina".

L´associació feminista va denunciar els fets a la policia que va interrogar l´agressor i alguns testimonis i ha obert una investigació. Stop Violències ha fet pública l´agressió a través de les xarxes socials, on ha rebut alguns comentaris masclistes que preveuen denunciar com a delictes d´odi.  

Des de la comissió de festes donen suport a l´associació i condemnen els fets. Una situació que, per altra banda, ja temien que es pugués produir. I és que, pròxim a la zona de festa, hi ha un descampat on s'havien produït amb anterioritat incidents. "És un aparcament molt perillós. Portem molts anys intentant que aquest aparcament el tanquin o facin alguna cosa, perquè sabem el que hi passa. Hauríem de tenir gent caminant per la plaça del poble i moltes patrulles per la parròquia, perquè hi ha molts apartats", reconeix el president de la comissió de festes, Xavi Benazet.

Després dels fets, Stop Violències va decidir com a mesura de prevenció no ser present els últims dos dies del Roser, però sí ha confirmat l´assistència a les festes de Sornàs i la Massana.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

El PS avança DA en intenció de vot, segons l'enquesta política del CRES Un registre permetrà saber quants sordcecs hi ha al país per poder-los atendre millor