ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El PS denuncia que el Govern ha fet arribar a l'FMI informació que a ells se'ls ha negat

www.andorradifusio.ad

El grup socialdemòcrata denuncia que per adherir-se al Fons Monetari Internacional el Govern ha hagut de fer arribar informació de l'Autoritat Financera que l'ens ha negat reiteradament als consellers generals. Ho ha dit Pere López que ha anunciat que el seu grup parlamentari ha presentat una esmena a la totalitat i 22 de parcials al text d'una adhesió que el que farà és cedir sobirania amb una supervisió constant.

El neguit socialdemòcrata respecte de l'adhesió al Fons Monetari Internacional ja es va plantejar des del primer moment. El Govern va entrar a tràmit amb caràcter d'urgència una llei que n'ha de permetre l'adhesió i que ha reduït el temps de treball parlamentari.

Ja s'hi van mostrar contraris, i ara han presentat una esmena a la totalitat que permetrà un debat previ de la llei, a més de 22 esmenes parcials per treballar en comissió.

Aquesta adhesió desperta molts dubtes entre els socialdemòcrates que fins i tot denuncien que per plantejar-la el Govern ha hagut de tramitar informació a la qual els consellers generals no han tingut accés malgrat haver-la demanat, ha assegurat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

Diu a més que d'entrar-hi, l'FMI sotmetrà el país a un control constant  amb ingerències en la política nacional, pressupostària i fiscal. Ha tornat a criticar l'opacitat amb la qual s'ha tramitat tot plegat, amb un calendari ajustat i davant un escenari complex.

López ha recordat que el Fons no és en cap cas un prestador d'última instància que és el que necessita el país. Per això creu que cal posar els esforços en aquest sentit i si cal més endavant plantejar l'opció FMI.

Entre les 22 esmenes parcials presentades hi ha la voluntat de deixar per escrit l'import màxim que haurà de pagar el país i el de la promesa de pagament, la informació que s'haurà de tramitar i que els representants dins de l'organisme siguin càrrecs tècnics i no polítics.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Albert Refart-Arxiu RTVA

Comparteix:

52.3.228.47