El PS responsabilitza el Govern pel cas dels peruans

www.andorradifusio.ad

El que ha passat amb els treballadors peruans és conseqüència d'una mala interpretació de la legislació vigent i és culpa del Govern. Així ho creu la presidenta del grup socialdemòcrata, que demana depurar responsabilitats. 

Judith Casal recorda que inicialment no quedava clar quina era la llei que s'aplicava per a treballadors de curta durada, si l'andorrana o la del país d'origen, fet que va obrir la porta als abusos.

"No és fruit de com està la llei, és fruit de com s'ha interpretat que és exclusivament responsabilitat del Govern. Si no d'aquest, de l'immediatament anterior".

Judith Casal, presidenta del grup Socialdemòcrata

Concòrdia ha assegurat que els cal més informació per analitzar la situació, que qualifiquen de vergonya.

"Pensem analitzar fredament la situació i parlar-ne al Consell General amb els grups de la majoria, per entendre exactament què ha succeït. Però, evidentment, és una situació vergonyosa per Andorra". 

Cerni Escalé, president del grup Concòrdia

Els grups de la majoria, per la seva banda, recorden que s'han posat eines per frenar la situació i que cal denunciar casos com aquest.

"La futura llei que s'està treballant de creixement sostenible prohibirà la figura dels desplaçats extracomunitaris. Aviam què diu la Justícia, si estaven patint una situació d'abús laboral. Si és el cas, es faran totes les modificacions legals perquè aquestes situacions no es tornin a repetir". 

Maria Martisella, presidenta suplent del grup Demòcrata

"Un cop això s'ha posat en coneixement s'ha actuat amb una mesura contundent perquè no puguin venir. Crec que més ràpid i més extremista no es pot ser. En tot cas, insisteixo, el que hem de fer és reclamar que es respecti la legislació envers la seva col·laboració laboral amb les empreses".

Carles Naudi, president del grup Ciutadans Compromesos 

Informa: Redacció

Comparteix:

Comèdia d'acció amb Ryan Gosling i Emily Blunt Encamp destina 1,1 milions per connectar Icònic a la xarxa d'aigua