El PS vol endurir els criteris per contractar personal forà

www.andorradifusio.ad

La rebaixa dels criteris per poder entrar a treballar a Andorra ha estat segons els socialdemòcrates el principal problema que ha fet que s'incrementessin els inscrits al servei d'Ocupació. Per a ells és necessari  posar-hi remei i per això proposen un enduriment dels requisits en les quotes d'immigració. Creuen que abans d'anar a buscar personal fora del país cal mirar els perfils nacionals. 

Per als socialdemòcrates la política de quotes del Govern dels darrers anys ha estat cada vegada més laxa potenciant així les contractacions de fora per davant de les del país. Per això proposen un enduriment dels requisits a l'hora de contractar potenciant així el servei d'ocupació.

Judith Salazar defensa que abans d'anar a buscar personal fora de les fronteres cal comprovar primer si el perfil de la persona recercada és a Andorra i inscrita al servei d'ocupació. 

Avança que abans s'obligava a primer passar pel servei d'ocupació o tenir en compte persones nacionals o amb la residència ja establerta.  Tot i no especificar, deixa entreveure que aquesta laxitud podria respondre al fet que contractar treballadors forans podria ser més barat. Un fet diuen que haurien d'estudiar amb dades reals. 

Afegeix que no comparteixen que la situació socioeconòmica ha millorat tenint en compte problemàtiques actuals com l'habitatge o el cost de la vida i el fet que els inscrits al servei d'ocupació van en augment.

També apunta la problemàtica amb que es troben molts joves que diuen que els surt més a compte treballar fora d'Andorra.

Els socialdemòcrates també aposten per una assegurança d'atur com una mesura de protecció bàsica d'un estat del benestar amb caràcter contributiu.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix:

d'Acord denuncia l'abandonament del comerç, Terceravia aposta pel consens en l'acord amb la UE i Demòcrates proposa enfortir la col·laboració transfronterera El comú de Sant Julià demana civisme a la ciutadania per acabar amb la brutícia per excrements dels gossos