Pujada del 4,6% dels preus públics a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria apujarà els preus públics un 4,6%, en sintonia amb l'IPC. El comú ha aprovat aquest dilluns l'ordinació tributària, la de preus públics i el calendari fiscal per al 2024. També s'ha donat llum verd a mantenir les excepcions tributàries d'empreses locals i la rebaixa a la meitat de preu del bus comunal.

El comú de Sant Julià ha aprovat la liquidació pressupostària del tercer trimestre del 2023, amb un saldo positiu d'1,4 milions d'euros i uns ingressos de 15,6 milions, el 51% del pressupostat. Les despeses liquidades ascendeixen a 14,2 milions d'euros, el 46% del que s'havia previst. Pel que fa a les inversions van superar els 5 milions i l'endeutament s'ha situat en 8,2 milions d'euros.

També s'ha aprovat la pujada de preus dels serveis públics, el mateix que l'IPC, el 4,6%. Es reduirà a la meitat el preu del transport public parroquial, que seguira sent gratuït per als residents i es mantindran les excepcions tributàries per a les empreses de productes locals "amb la voluntat de bonificar-les", segons explica el cònsol major de la parròquia, Cerni Cairat.

A banda de la sessió i en relació amb l'obertura del Centre de congressos, que s'endarrereix, l'oposició considera justificats els motius. El conseller de la minoria Josep Majoral valora que hi ha "un compromís de fer una exposició pública pel tema de les façanes i entenc que dilati l'obertura del centre. Són compromisos que s'han contret i, per tant, s'hauran de donar compliment".

Finalment s'han constituït les comissions de treball. El cònsol major, Cerni Cairat, liderarà la d'Urbanisme, Obres Públiques i Cadastre, mentre que Joan Malea està al capdavant de Finances.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

 El Planetarium Go ofereix sessions extra fins diumenge Vela pregunta pels motius de l'elevada taxa de cesàries realitzades els últims anys