ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Quatre candidatures a Escaldes-Engordany amb Gili com a sorpresa de darrera hora

www.andorradifusio.ad

A Escaldes-Engordany, prop de 5.200 electors podran escollir entre quatre opcions el 15 de desembre.

La primera llista validada ha estat la de Demòcrates, que proposa una candidatura en què es barreja l'experiència i la joventut en la política. L'encapçala Miquel Aleix com a candidat a cònsol major i Núria Barquín com candidata a cònsol menor. Aleix afirma que la intenció és ser una opció continuista, amb una barreja de noms de tots els àmbits i edats.

Liberals i SDP formen Unió per Escaldes-Engordany

Liberals d'Andorra han arribat finalment a un acord per presentar-se també amb candidats d'SDP sota el nom Unió per Escaldes-Engordany.

Han estat els primers a arribar, però han validat en segon lloc la candidatura. Higini Martínez Illescas és el candidat a cònsol major i l'acompanya Jordi Moreno, que aspira a cònsol menor. Aquesta és una de les llistes paritàries, ja que presenta set homes i set dones, a més d'incloure dos integrants de la formació política SDP, Elisabet Zoppetti i Marc González, als llocs 3 i 4. La candidatura inclou professions adients al projecte que preparen.

La decisió de Gili, llargament meditada

La sorpresa de la jornada ha estat Rosa Gili. Finalment és ella i no Cèlia Vendrell qui encapçala la llista del PS.

Aquest matí ha presentat la renúncia com a consellera general per liderar la proposta socialdemòcrata a Escaldes-Engordany. L'acompanyava com a candidat a cònsol menor Joaquim Dolsa. Ha estat una decisió de partit i llargament meditada. La candidata creu que té un bon equip.

Terceravia tanca la llista 'in extremis'

Terceravia ha aconseguit tancar en el darrer moment una llista confeccionada amb la voluntat d'oferir un tarannà més jove al comú. Els candidats a cònsols són Jordi Rubia i Beatrice Grougnet. Rubia ha destacat les virtuts de les persones que l'acompanyen en aquesta contesa electoral.

Finalment, s'ha reunit el ple comunal amb Trini Marín en una de les darreres sessions que presidirà com a cònsol major per proclamar les quatre candidatures prèviament validades.

 

 

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.231.220.225