Rebutjades 15 esmenes al pressupost per no complir el reglament

www.andorradifusio.ad

Una quinzena d'esmenes presentades pels grups parlamentaris a la llei del pressupost no tiraran endavant perquè no compleixen la forma establerta en el reglament. Entre elles, la d'ajornar l'accés electrònic a la justícia. 

Una selecció que ha afectat tots els grups parlamentaris, menys Concòrdia. Especialment Andorra Endavant, que veurà com la pràctica totalitat de les seves propostes no tiraran endavant. Entre elles, la d'una ajuda per compensar la pèrdua de salari per un fill hospitalitzat fora del país. 

El motiu: perquè el reglament delimita que només hi pot haver augments de crèdit si es proposa una baixada igual en un altre concepte que afecti el mateix ministeri. 

A més, tampoc es pot tocar amb les esmenes parcials la previsió d'ingressos i despesa global fixada pel Govern. Amb la tisorada, tampoc es debatran amb el pressupost mesures dels socialdemòcrates, com la de destinar partides a un centre de salut mental.

Ni la de Ciutadans Compromesos de permetre a empreses ja inscrites al registre mercantil poder sol·licitar la declaració d'empresa emergent. 

El que tampoc s'endarrerirà al febrer del 2025, com demanava la majoria parlamentària, serà l'accés electrònic a la justícia que es farà a l'abril d'aquest mateix any. Aquesta és una altra de les esmenes al pressupost general que la Sindicatura ha tombat. Precisament, per no adherir-se a la iniciativa legislativa pertinent, que és la dels comptes generals.

Imatges: Anna Romagosa
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

Més places al CREI Propòsits d'any nou realistes i assolibles