Més places al CREI

www.andorradifusio.ad

El CREI ha atès nou usuaris al servei residencial i vuit al diürn durant el primer any que ha estat en funcionament. Ara es treballa per ampliar el nombre de places d'aquest recurs, que ha millorat el seguiment dels menors i les seves famílies, tot evitant que s'hagin de desplaçar a l'estranger.

El Centre Residencial d'Educació Intensiva obrirà més places. Actualment, té set usuaris al servei residencial i set al diürn. Aquest últim, pioner. Segons afirmava Laura Mas del Departament d'Infància, Adolescència i Joventut no tenen ningú en llista d'espera, "però hem de ser previsors de cara al 2024".

Les instal·lacions tenen capacitat per a 19 persones al servei residencial i 16 al diürn. El que s'augmentarà en funció dels usuaris serà el personal. A data d'avui són 15 professionals, que també reben el suport d'una psiquiatra i una infermera del SAAS durant la setmana. Entre el personal s'hi troben onze treballadors i educadors socials, un psicòleg, una professora, una coordinadora i la directora del centre.

Mas destacava la tasca que fan al CREI. "Acull menors amb trastorns de conducta i addiccions que no poden estar en un entorn familiar, sobretot els del servei de 24h, o en un servei residencial bàsic com era el CRAE". I constatava que abans que existís el centre, "aquests menors havien de ser derivats a l'estranger i el fet que ara existeixi permet tenir-los a Andorra i que puguem fer un millor seguiment tant del menor com de la família".

La majoria són adolescents amb trastorns de conducta i addiccions al cànnabis i l'alcohol... i també a les tecnologies. A més, constaten que hi ha hagut un repunt després de la pandèmia. 

"S'està treballant per la prevenció i el que fem és detectar abans aquestes situacions i fa que possiblement aquestes conductes i addiccions ja existissin i ara estan aflorant."

Laura Mas, departament d'Infància, Adolescència i Joventut

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

L'advocat de l'àvia pendent de desnonament desmenteix TheGrefg Rebutjades 15 esmenes al pressupost per no complir el reglament