ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Generalitat veu factible restablir el trànsit entre Andorra i l'Alt Urgell a curt termini si la pandèmia no s'agreuja

www.andorradifusio.ad

La Generalitat veu possible que a curt termini es pugui restablir la normalitat en el trànsit de persones entre Andorra i la comarca veïna sempre que les xifres de la pandèmia mantinguin la tendència actual. Ho ha dit el conseller català d'Empresa, Ramon Tremosa, que també ha reiterat l'aposta decidida per l'aeroport Andorra-la Seu.

Restablir el trànsit entre l'Alt Urgell i Andorra podria ser possible aviat sempre que es mantingui el nivell d'incidència epidemiològica actual. Així ho ha dit el conseller d'Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, en la visita a la Seu d'Urgell.

Segons Tremosa, l'evolució de les dades sanitàries a Catalunya fa que es pugui tenir una esperança moderada a restablir el trànsit entre l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra. També ha defensat i ha refermat l'aposta decidida de la Generalitat per l'aeroport d'Andorra-la Seu.

De fet, ha afirmat que ja s'està donant aquesta millora, ja que fa set dies que el percentatge de positivitat està disminuïnt. "És el primer indicador de que hem passat el pic de la onada". En aquest sentit, ha assegurat que en el moment en que la millora de dades ho permeti es reprendrà la mobilitat.

El conseller català ha remarcat que mantenen contacte habitual amb el Govern d'Andorra per parlar sobre aquest tema i ha recordat que a Catalunya les xifres demostren que la incidència del virus és inferior a altres zones europees pròximes.

Pel que fa al futur de l'aeroport Andorra-la Seu, ha reiterat l'aposta ferma de la Generalitat com a referent de vols comercials.

Tremosa creu que "el món està canviant ràpidament amb tota una tecnologia de drons i microsatèlits" i pensa que això, juntament amb escoles de formació i el manteniment d'avions, pot donar "una nova empenta a aeroports secundaris". "Hem d'estar preparats amb una infraestrucura preparada per assumir aquesta evolució".

El conseller català continuarà demà la visita a les comarques catalanes pirinenques i es desplaçarà a Oliana i Organyà.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges Desirée Sala

Comparteix:

3.237.97.64