ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La regulació dels esports electrònics, una oportunitat per al país i per al sector

www.andorradifusio.ad

El món dels videojocs creix a passes de gegant i capta l'atenció de cada cop més persones. En aquest sentit, el Consell General ha aprovat la nova llei dels esports electrònics, que imposarà un marc legal beneficiós per atreure empreses del sector.

El sector ha crescut de manera exponencial en els darrers anys. Ara, jugar ja no és cosa de nens. Hi ha tota una tendència mundial que treballa per professionalitzar els jocs, a través de competicions internacionals que reuneixen els millors jugadors del món. De fet, segons els darrers estudis d'audiència del sector, l'any passat van aconseguir captar l'atenció de 495 milions de persones i van generar gairebé 15.000 milions de dòlars.

És una indústria que cada vegada s'està fent més gran i atractiva per a les diferents institucions d'arreu del món i Andorra no n'és una excepció. El Consell General ha aprovat aquest dijous la nova llei dels esports electrònics. Una iniciativa parlamentària que ha de servir per crear un marc legal per atreure empreses i professionals del sector.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ho veu com "una finestra d'oportunitat perquè professionals i empreses que es dediquen a aquest sector puguin trobar a Andorra allò que no estan trobant a altres països". En definitiva, diu, la voluntat "és generar un ecosistema sobre un sector en creixement".

Tot plegat permetrà també fer campionats internacionals reglats on pugui jugar tothom i estiguin organitzats de manera presencial a Andorra. Els diferents implicats del sector, com el secretari general de l'ACA, Toti Sasplugas, i el responsable de  la Lliga de Videojocs d'Andorra, Manel Guerrero, valoren molt positivament la iniciativa i creuen que és una oportunitat "per crear una bona base" i "establir les normes per créixer en un entorn tecnològic i modern".

Més enllà de donar seguretat a les empreses per venir al país, el projecte de llei també posa les bases per decidir qui pot i qui no pot competir. En aquest cas, la proposta passa per eliminar franges d'edat i posar només la barrera del permís parental en el cas dels menors. A part, també regula el codi de relacions laborals i l'adapta a la realitat del sector.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Ricard Tenza
Imatges cedides: TheGrefg - Whatyouplay
 

Comparteix: