Les relacions internacionals i el desenclavament físic, primer àmbit a debat a "Andorra: reptes de futur"

www.andorradifusio.ad

Després de mesos de retard per l'evolució de la situació epidemiològica, aquest dimarts començaran les trobades previstes en l'espai de debat "Andorra: reptes de futur". Una iniciativa impulsada pel Consell General, el Govern i els comuns per establir polítiques públiques coordinades per a la recuperació després de la pandèmia. Les relacions internacionals i el desenclavament públic serà el primer aspecte a tractar. Les conclusions que se'n desprenguin no seran vinculants per les institucions.

Les relacions internacionals i el desenclavament físic serà el primer àmbit que es tractarà en l'espai de debat i reflexió "Andorra: reptes de futur". Una iniciativa impulsada pel Consell General, el Govern i els comuns amb l'objectiu de replantejar les polítiques públiques de manera coordinada per refer-se de la crisi provocada per la pandèmia.

Aquest dimarts començaran les sessions amb la presentació de l'estat de la qüestió i el context, que precedirà la identificació dels reptes, l'exploració de solucions i les conclusions. Cadascun dels àmbits definits hauran de completar tot aquest procés de treball. A més de les relacions amb l'exterior, també s'inclouen la diversificació econòmica, la transformació energètica, la salut pública i les administracions públiques.

Les conclusions que es desprenguin dels debats no hauran de ser necessàriament consensuades i no seran vinculants. Serà "un treball de valoració de futur i no d'acció concreta per d'aquí a un any", detalla la síndica general i presidenta del debat, Roser Suñé.

Les reunions comptaran amb la col·laboració d'experts nacionals i internacionals, formacions polítiques i representants empresarials i de la societat civil. Totes les qüestions plantejades es recolliran en un informe que es publicarà a la plataforma de participació ciutadana Visc.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Imatges cedides: IEA

Comparteix:

L'afer de l'error en un edicte d'Educació podria acabar en la via judicial si els afectats no queden satisfets en la reunió amb Educació El PS proposa redefinir la Constitució en matèria d'habitatge