Reportatge: L'impacte dels tirs controlats d'allaus des del cel

www.andorradifusio.ad

Les grans acumulacions de neu han portat feina a les carreteres i els controls a les muntanyes. S'han realitzat tirs controlats a diversos punts del país aquest matí. A la tarda s'ha realitzat un vol amb helicòpter per analitzar l'impacte. Un equip d'Andorra Televisió ha sobrevolat el territori per entendre quin és el control i seguiment que s'està fent. 

El pla d'intervenció de desencadenament d'allaus que s'ha dut a terme ha estat un èxit. Entre aquest dissabte i diumenge s'han fet saltar les 18 allaus que es tenien controlades i que afectaven les carreteres principals i secundàries. 

El cap d'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres, David Palmitjavila, assegura que també es podria qualificar de "dia històric", ja que "hem fet saltar totes les allaus possibles que tenim al país". 

Amb l'helicòpter els tècnics analitzen quina és la situació que han deixat, a les muntanyes del país, les nevades dels últims dies,  fins on han baixat les allaus i quin n'ha estat l'impacte.

Aquests dies la feina s'ha realitzat de manera automàtica, amb els sistemes de Gasex, o realitzant tirs controlats, amb dinamita. Les zones amb més impacte, a les carreteres, han estat a Soldeu i a Arcalís

 A Arcalís s'han hagut de tallar fins a un centenar d'arbres. A partir d'aquí la feina continua. Ara toca treballar de manera constant, no a contra rellotge, i reparar la maquinària per preparar-la de cara a la propera nevada. 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Desirée Sala 

Comparteix:

El duo de jazz-bossa nova Green Note aplega més d'una quarantena de persones al parc de la Mola L' "Ara ve Nadal" tanca portes amb la decoració de l'avet de la plaça de les Fontetes