ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Roger Casamajor prepara l'estrena de 'Quatre dones i el sol': "L'obra, en el fons, és una lluita per la llibertat"

www.andorradifusio.ad

La vida de poble enmig d'un període de guerra i l'herència d'un caràcter que pesa sobre les noves generacions. Roger Casamajor dirigeix 'Quatre dones i el sol', un drama en què quatre dones intenten sobreviure entre secrets, aparences i un neguit, la llibertat. Més enllà de la història, director i actrius treballen intensament per esprémer un text que ha estat mesurat en la intenció de cada paraula. 

'Quatre dones i el sol' és una obra ambientada en un entorn rural en què el passat esgarrapa per dins les aparences amb secrets que no s'expliquen i errors que no es volen repetir. Per això, Roger Casamajor ha despullat l'obra per treballar-la des de la paraula. 

Les actrius Annabel Castan, Irina Robles, Jèssica Casal i Núria Montes expliquen com el director "té molt clar el que vol" i les fa aprofundir "en coses que ni t'imaginaves, que havies llegit, però que potser no havies entès". "El text ho diu tot, no necessita res més". Les quatre estan soles a escena amb els seus "conflictes i passions al límit".

Casamajor destaca com han trobat "motors molt importants a l'hora de treballar". Remarca que "són quatre actrius fantàstiques" i que serà "un espectacle molt atractiu de veure, no només quant a la interpretació, sinó també a tot allò que l'envolta".

El director ha volgut despullar els pensaments i els sentiments de quatre dones que es veuran esquitxades pel passat que torna en forma d'home.  Explica que "tenen una manera molt diferent de veure la figura de l'home i de la seva utilitat en aquest món". "L'obra en el fons és una lluita per la llibertat".

'Quatre dones i el sol' s'estrenarà a final de mes, el 28 i 29 d'octubre, a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria

Informa : Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

 

MÉS INFORMACIÓ: 

L'autor, Jordi Pere Cerdà, va escriure l'obra l'any 1964. 

L'estrena és els dies 28 i 29 d'octubre a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. 

Papers de l'obra: 

Annabel Castan, Margarida

 Irina Robles, Vicenta (la tieta) 

Jèssica Casal, Bepa (té l'home a la presó)

Núria Montes, Adriana (la més jove de la casa)

Comparteix: