La saig deixa sense efecte el desnonament dels dos padrins 

www.andorradifusio.ad

El desnonament dels dos avis previst aquest dimecres no s'ha produït. La saig ha aplicat la resolució del Tribunal Constitucional, que va admetre el recurs d'empara amb efectes suspensius, tot i que en un primer moment no havia rebut la notificació oficial i l'ha hagut de demanar. 

El desnonament dels dos germans d'edat avançada que viuen en un pis d'aquest edifici del carrer Callaueta d'Andorra la Vella no s'ha fet finalment efectiu. La raó? El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs d'empara amb efectes suspensius sol·licitat per la defensa dels dos germans.

L'advocat dels dos padrins, Emili Campos, creu que "no li quedava una altra. Hagués implicat el no acatament de la resolució del Tribunal Constitucional". També ha celebrat la decisió del TC, que ha qualificat "d'assenyada."

Tot i aquest raonament, aquest dimecres al matí s'han viscut moments d'incertesa quan la saig s'ha presentat a l'edifici, on l'esperaven la policia, l'advocada de la propietat i un serraller. Finalment la saig Lourdes Alonso ha suspès el desnonament, tot i que assegurava que s'havia assabentat per la premsa de la decisió del Tribunal Constitucional i ha hagut de confirmar la resolució: "Per a mi ha estat una sorpresa que ningú no em comuniqui que he d'aturar una resolució que he pres jo". Tot ha quedat aclarit quan el Constitucional li ha comunicat la resolució.

Els dos germans guanyen temps. El seu advocat calcula que la resolució del Constitucional pot allargar-se entre quatre i sis mesos. No amaga, però, que tard o d'hora hauran de deixar el pis. L'opció que els ofereix Afers Socials, ser reallotjats en una pensió, no creu que sigui acceptable.

Informa: Sergi Cano   
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

El carril bici entre Sant Julià i Andorra la Vella es començarà a construir en quinze dies 'Abans miràvem la lluna per tot', l'exposició a Sant Julià d'estris antics i supersticions per predir el temps