Sant Julià inaugura el dipòsit d'aigua potable de Nagol

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria disposa d'un nou dipòsit per subministrar aigua potable al quart de Nagol, una zona que té previst créixer amb nous projectes en construcció. Si hi hagués una avaria o faltés aigua, aquestes instal·lacions també podrien donar servei al fons de vall. Des del comú valoren que el sistema actual és dels més eficients del país. 

Tot i que ja fa un mes que està en funcionament, el dipòsit ha estat inagurat aquest dilluns al matí. Ha costat prop de 700.000 euros i dona servei a aquesta zona que està en creixement urbanístic, però també pot anar més enllà. 

"Sant Julià de Lòria té una de les millors xarxes d'aigua potable de totes les parròquies. Tenim molta capacitat i unes xarxes que estan interconnectades entre elles, la qual cosa ens permet, si fos necessari, subministrar també el fons de vall des d'aquest dipòsit. Estem tranquils a mig termini. La previsió de creixement de la parròquia no és massa important en comparació amb la resta, per tant, amb el que tenim avui construït i aquest dipòsit com a última realitat, no ha d'haver-hi cap problema".

Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria

El primer que fa l'aigua quan arriba a les instal·lacions és passar a una bombona on es filtra a través d'un sistema de sorres. Posteriorment es dirigeix al dipòsit, però abans s'hi injecta clor per desinfectar-la. L'aigua arriba del riu de Llumeneres, però abans també passa pel dipòsit de Certers.

El dipòsit té una capacitat de 700.000 litres d'aigua. Quan surt d'aquí s'analitza i, per exemple, es vigilen els nivells de terbolesa i de clor. Si tot és correcte, a través d'aquesta canonada passa a la xarxa de subministrament i directament, a les llars. Subministra 160.000 litres al dia.

Informa: Laura Cugat /
Imatges: Ricard Tenza

 

 

Comparteix:

El PS titlla de "molt dolenta" la reforma de la llei de funció pública Segell per acreditar l'ús d'energies renovables