Sant Julià de Lòria treballa per habilitar un nou servei de bus a la demanda

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria habilitarà un nou servei de bus a la demanda com el d'Escaldes-Engordany i Canillo. Ho farà abans d'acabar l'any i l'objectiu és treure vehicles del centre. 

Sant Julià de Lòria està treballant per habilitar un nou servei de bus a la demanda, com el que tenen a Escaldes-Engordany i Canillo. Un projecte que, segons el comú, ha de donar suport als veïns dels quarts que queden lluny del centre de la parròquia.

Encara no hi ha un plantejament definitiu, però el comú té sobre la taula dues possibles formules que serien viables. La primera, un gran bus que cobreixi tota la parròquia i treballi en funció dels serveis que es demanin. O la segona, que consistiria en dos vehicles, un per a Sant Julià i l'altre per als quarts, que funcionarien de manera independent. 

Amb tot, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha ressaltat la necessitat de reforçar el servei als quarts, per exemple, reduint els viatges a Aixirivall i potenciar-los a la zona de Certers. 

En tot cas, sigui un sistema o l'altre, el comú vol treure el projecte a concurs públic a mitjan setembre i començar el servei abans d'acabar l'any. 

Tot plegat, segons Majoral, també ha de servir per desbloquejar el centre de la parròquia de vehicles i fer un pas més cap al futur ecològic que projecta el país. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA

Comparteix:

La família de la víctima de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona vol que s'acusi l'autor d'assassinat El programa de repoblació de la perdiu xerra preveu alliberar 700 exemplars