El programa de repoblació de la perdiu xerra preveu alliberar 700 exemplars

www.andorradifusio.ad

Un any més ha començat el programa de repoblació de la perdiu xerra a diversos punts del país. Les soltes continuaran aquesta setmana i s'espera alliberar 700 exemplars fins setembre.

Fa cinc anys que es va iniciar aquest programa, organitzat conjuntament pel ministeri de Medi Ambient, els comuns i la Federació de Caça i Pesca.

Fins al mes de setembre s'alliberaran un total de 700 a tot el territori nacional. 

Alliberaments similars es faran durant tota la setmana a diversos punts de la geografia andorrana. Es tracta d'animals que tenen la capacitat de sobreviure per si mateixos, ja que han estat criats en condicions gairebé similars al medi natural que habiten.

El director dels banders, Ferran Teixidó, ha explicat que d'aquesta manera s'ajudarà l'espècie "a distribuir-se per tot Andorra". En la zona on s'han alliberat no es pot caçar, fet que "farà que es reprodueixi dins la reserva i que repobli les zones veïnes al vedat".

Els animals s'han criat al centre de Llumeneres de Sant Julià de Lòria i formen part del programa de repoblació de l'espècie. Precisament la singularitat del centre de cria converteix Andorra en un lloc pioner en la seva conservació.

El president de la federació de caça i pesca, Josep Maria Cabanes, ressalta que aquest és un lloc pioner, ja que pràcticament "és l'únic que existeix al món de perdiu amb genètica salvatge la perdix perdix hispaniensis que va des de Galícia fins a la serra del Canigó."

A més de la perdiu xerra i com a part del programa de repoblació de diverses espècies, la federació de Caça també farà soltes en la segona quinzena de setembre de 500 perdius roges i de 500 faisans.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

 

 

Comparteix:

Sant Julià de Lòria treballa per habilitar un nou servei de bus a la demanda El romànic de bat a bat: una manera de descobrir el país més enllà de les compres i la muntanya