Sant Julià va excedir el 2016 el seu nivell d'endeutament en 1,9 milions

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària continuen estant entre les institucions que més recomanacions del Tribunal de Comptes reben. L'informe fet públic assegura que el comú de Sant de Julià ha excedit el seu nivell d'endeutament a curt termini en 1,9 milions i que el personal del SAAS es beneficia de remuneracions en espècie sense empara normativa.

El Tribunal de Comptes ha emès els informes pel 2017 i en el cas del comú de Sant Julià de Lòria, el del 2016. El comú lauredià continua rebent un bon nombre d'observacions i recomanacions de la institució fiscalitzadora. Destaca que el comú ha excedit el seu nivell d'endeutament a curt termini en 1,9 milions, xifra que és contraria a la llei de finances comunals.

També hi ha hagut subministrament de carburants per valor de 32.000 euros contravenint els principis de publicitat i concurrència.

El Tribunal ressalta que hi ha comentaris que es repeteixen d'anys anteriors, com que s'hagin desatès obligacions de pagaments de Camprabassa al seu venciment. Assegura que això podria qüestionar-ne la viabilitat.

El SAAS també rep la reprimenda del Tribunal

L'informe del SAAS, del 2017, també detecta novament irregularitats. Entre elles, que els empleats fixos es beneficien de remuneracions en espècie sense que hi hagi cobertura legal. A més, es constata que hi ha pagaments al personal que no estan regulats al reglament.

El tribunal informa que s'han arrendat consultoris mèdics a professionals perquè exerceixin la seva activitat privada a l'hospital sense que s'hagin sotmès a les regles de publicitat i concurrència.

Finalment, revela modificacions pressupostàries per valor de més d'un milió d'euros en dates properes al tancament dels comptes sense estar assignats correctament.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Espot, obert a negociar una reforma més àmplia de la funció pública L'acampada contra els preus dels lloguers denuncia una "emergència social"