Saravia demana incidir en la prevenció per frenar el càncer

www.andorradifusio.ad

El càncer cada vegada anirà a més perquè l'esperança de vida creix; per tant, s'ha d'apostar per la prevenció. Així ho ha assegurat Josep Saravia, president d'Assandca, en la presentació de la cinquena caminada solidària per a recaptar fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

Per a l'entitat que lluita contra el càncer, hi ha una doble realitat: cada vegada és més tractable en la majoria dels casos, però també anirà a més i, contra això, no podem fer-hi gaire.

Amb tot, ha matisat que la detecció precoç ajuda molt a rebaixar l'impacte de la dolència. Explica que "el fet que la gent vulgui viure més anys dels que està vivint, i que tots vulguem viure més, fa que tinguem més possibilitats de tenir-lo".

Nova caminada contra el càncer 

Enguany, Assandca organitza una nova caminada solidària per a recaptar fons que es durà a terme el 28 d'octubre pel centre d'Andorra la Vella i Escaldes.

Lamenta no disposar de tots els voluntaris que necessiten. "Tenim la sort que des del SAAS se'ns permet l'entrada a pal·liatius per acompanyar els malalts i ens falta gent amb temps que es pugui dedicar a aquest tema", remarca.

A més, ha mostrat la seva esperança que Andorra tingui una unitat de radioteràpia en uns dos anys.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

Andorra, a la llista grisa de la UE almenys fins al desembre Menys hospitalitzacions per conductes addictives i més tractaments a l'hospital de dia