Menys hospitalitzacions per conductes addictives i més tractaments a l'hospital de dia

www.andorradifusio.ad

La Unitat de Conductes Addictives del SAAS ha reduit en gairebé un 30% el nombre d'hospitalitzacions entre el 2015 i el 2017. El tractament que porta més persones als llits de salut mental és l'alcohol.

La UCA ha passat de 87 pacients hospitalitzats el 2015 per addicions a algun tipus de substància a 64 l'any passat, disminució que representa un 29%. La baixada es va posar de manifest ja l'any 2016, amb 76 ingressos. La coordinadora del servei, Angelina Santolària, es mostra molt satisfeta per aquesta reducció, ja que un dels objectius "era poder fer desintoxicacions ambulatòries".

Alhora que han disminuït les hospitalitzacions han augmentat els tractaments a l'hospital de dia i dels 25 pacients atesos el 2015 s'ha passat a 34 el 2017, un 26% més.

Es tracta de pacients que deixen enrere una hospitalització i continuen el tractament a l'hospital de dia, entre les 9 i les 17h. L'estada mitjana acostuma a ser d'uns dos mesos.

Quant al perill de reincidir, Angelina Santolària assegura que sempre hi és i recomana una actuació ràpida. "En el moment que tinguin una recaiguda, que ens truquin al més aviat possible per poder reconduir la situació", demana als afectats.

La coordinadora de l'UCA constata que les adiccions s'han d'entendre com a malalties cròniques i alerta que hi pot haver una recaigada en qualsevol moment.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Rubén Calvo

Comparteix:

Saravia demana incidir en la prevenció per frenar el càncer Liberals demana explicacions al Govern sobre un suposat registre de dades de BPA a l'ambaixada espanyola