El servei d'Ocupació registra la millor dada de l'any

www.andorradifusio.ad

El nombre de persones en busca de feina continua disminuint i el servei d'Ocupació registra la xifra més baixa en el que portem d'any. L'agost es tanca amb 317 persones, similar al mes de juliol, però que representa un 15,2% menys que l'any passat. 

La majoria són andorrans, seguits d'espanyols i d'altres nacionalitats, i destaquen els 14 ucraïnesos inscrits. Quant a la tipologia, la més demanada és la d'empleat administratiu.

Pel que fa als demandants en millora de feina, n'hi ha 249, gairebé un 2% més que al juliol, una dada que representa una caiguda de gairebé el 19% respecte l'any passat.

D'altra banda, hi ha 85 demandants de serveis, 3 per baixa mèdica. Els llocs de feina oferts disminueixen respecte el mes anterior, 1.758 per 2.079. Amb tot, hi ha una variació positiva respecte de l'agost del 2022 amb 1.313 ofertes de treball. Sobretot, es busquen treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors. 

Els beneficiaris de les prestacions econòmiques per desocupació involuntària són 23, un més respecte als 22 del mes anterior i tres més respecte als 20 del 2022. Des d'Estadística es destaca que a l'agost s'han fet 15 contractacions pel servei d’Ocupació i 8 pels programes de treball temporal.

Dades d'assalariats

També s'han publicat les dades dels assalariats de juliol. La xifra és de 42.147, un 2,7% més respecte el mateix període de l'any passat.

La massa salarial també puja un 7,1% i se situa en 99,88 milions d’euros. Pel que fa al salari mitjà, és de més de 2.360 €, mentre que el salari medià, el més representatiu, és de més 1.930 €. Tots dos presenten variacions positives. 

Informa: Maria Lucena

Comparteix:

Detinguts dos lladres de comerços  L'entrada en vigor del tercer pagador sorprèn alguns usuaris