L'entrada en vigor del tercer pagador sorprèn alguns usuaris

www.andorradifusio.ad

Sorpresa per a alguns dels clients que aquest dilluns han anat a la farmàcia. A l'hora de pagar s'han trobat amb una rebaixa important del preu. 

Amb la recepta en mà, els més grans de 65 anys han pogut notar l'activació del tercer pagador. I a la majoria, els venia de nou. "M'havia assabentat però desconeixia si era avui o un altre dia", explica un ciutadà.

Algunes de les farmàcies asseguren que estan preparades per a aquest canvi, sobretot informàticament. Amb el que no comptaven és haver de fer pedagogia.

Anna Pallarès, titular de la Farmàcia Mitjavila, assegura que han hagut d'informar perquè la gent no ho sabia. "El més important és el sistema informàtic i fer tota la pedagogia a la població del funcionament."

Tot i tenir coneixement de l'aplicació d'aquest benefici, alguns dels establiments han registrat incidències en el sistema i problemes per gestionar-lo. "Amb el software informàtic hem tingut algun problema, per tant, encara cal fer alguns ajustaments"; detalla Pallarès. 

Es tranquil·litzen pensant que avui ha estat la prova de foc i que a partir d'aquí tot serà més fàcil i controlat. Un dels aspectes importants d'aquest sistema també era reemborsament als prestadors, les farmàcies, que s'ha acordat entre un perióde de 3 a 7 dies.  

Informa: Neus Vila
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

El servei d'Ocupació registra la millor dada de l'any Sis propostes al Festival de titelles d'Encamp i el Pas de la Casa