ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El sindicat denuncia que Educació els vol apartar de la negociació de la nova llei

www.andorradifusio.ad

El SEP denuncia que el ministeri d'Educació ha començat les reunions amb els claustres de professors per parlar de la nova llei sense haver acabat de treballar-la amb el sindicat. Des del Govern es donen per acabades les taules de treball amb el SEP i ara es vol copsar les inquietuds dels docents.

El ministre d´Educació ha començat aquest dimecres a reunir-se amb els claustres dels centres educatius per informar-los sobre la nova llei. El primer ha estat el de l'escola andorrana de Santa Coloma. A partir d'aquí, té previstes una vintena de reunions durant tres setmanes amb l´objectiu de presentar la llei el mes que ve.

Unes reunions que han sorprès el Sindicat de l´Ensenyament Públic, ja que assegura que encara no s´ha acabat de negociar la llei d´educació. Considera que se´ls està deixant de banda quan, precisament, el seguiment de la vaga, del 92% dels afiliats i del 82% dels docents, els legitima com a interlocutors. El Govern ha assegurat que no qüestiona que ho siguin, però que les converses ja s´han acabat i ara l´objectiu és parlar amb els centres. "Avui en dia ja es disposa d'una proposta molt avançada fruit d'aquestes taules de treball que s'han fet amb el Sindicat d'Ensenyament i ara el que s'inicia és un període de presentació dels treballs fets fins a la data que li permetran debatre el projecte amb cadascun dels claustres i així tenir una nova onada de comentaris i suggeriments que permetin tancar definitivament un text", insisteix el ministre portaveu, Jordi Cinca.

El sindicat insisteix que segons els seus assessors jurídics hi ha aspectes que la llei hauria de preveure i que no es poden deixar pels reglaments, com són les vacances, la graella salarial i la promoció, ja que obren la porta a impugnacions.

Precisament, el ministre Eric Jover s'ha referit a la qüestió aquest dimecres a les seves xarxes socials:


Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Carla Sales / Vicente Bellot

Comparteix: