ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els sindicats proposen augmentar un 20% el salari mínim i limitar a 8 euros el metre quadrat dels habitatges de lloguer

www.andorradifusio.ad

Limitar el preu del lloguer a 8 euros el metre quadrat, augmentar el 20% el salari mínim i donar ajudes per a l'habitatge als estudiants a l'estranger són algunes de les propostes dels sindicats representats al Consell econòmic i social. Propostes que ja han estat lliurades al Govern.

Els sindicats són contraris a les mesures urgents aprovades pel Govern, llevat de les que advoquen per la sostenibilitat, l'estalvi energètic i la flexibilització d'ajuts a l'estudi. La resta, diuen, són accions que no solucionen la problemàtica dels ciutadans, ja que requereixen mesures a llarg termini.

Per contra, presenten una bateria de propostes per millorar el poder adquisitiu, com ara limitar el preu del lloguer a 8 euros el metre quadrat als habitatges de les parròquies centrals d'obra nova i premiar els propietaris que lloguin per un preu inferior a l'establert amb una bonificació impositiva.

També proposen crear un registre de propietat públic i gratuït i la fixació d'un preu de referència a tots els habitatges de lloguer, tenint en compte la situació geogràfica i els serveis de l'immoble. Unes propostes que caldria aplicar com a molt en sis mesos.

També suggereixen incrementar un 20% el salari mínim, o en cas contrari establir l'obligació de la tretzena paga.

Quant als autònoms destaquen que cal augmentar les prestacions. En matèria d'ajuts es planteja atorgar un 30% del preu de l'habitatge als estudiants que resideixen a l'estranger, amb un llindar de 700 euros de lloguer. Els sindicats esperen debatre les propostes en el marc del Consell econòmic.

Informa: Joan A. Sarmiento

 

Comparteix: