ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Sindicatura de Comptes de la Generalitat detecta irregularitats en la gestió dels fons d'Aeroports de Catalunya, que gestiona l'aeroport d'Andorra-la Seu

www.andorradifusio.ad

L'aeroport d'Andorra-la Seu és gestionat per Aeroports de Catalunya, una empresa pública que també assumeix la gestió d'Alguaire. Andorra aporta cada any una quantitat variable per mantenir el funcionament de la infraestructura alturgellenca. En l'últim informe la Sindicatura de Comptes de la Generalitat ha detectat irregularitats en la gestió dels fons. De moment el govern andorrà no s'ha pronunciat.

Aeroports de Catalunya gestiona Lleida-Alguaire i Andorra-la Seu. En el cas d'aquesta última infraestructura, el govern aporta cada any una quantitat variable d'uns 100.000 euros.

Aquests diners andorrans tenen una doble funció: estimular el transport comercial de passatgers i cobrir el dèficit d'explotació, que ara per ara és constant a cada exercici.

Però la Sindicatura de Comptes de la Generalitat, en l'últim informe sobre Aeroports de Catalunya que correspon al 2018 i que s'ha publicat recentment, ha detectat algunes irregularitats.

Diu textualment que l'empresa va destinar un 51% dels recursos a promocionar els aeroports de Reus i Girona, un fet incomprensible si tenim en compte que són gestionats pel govern espanyol.

En canvi, la pràctica totalitat del pressupost del funcionament de Lleida-Alguaire i Andorra-la Seu l'aporten les institucions públiques, ja que el negoci derivat de l'explotació aeroportuària és mínim.

Ara bé, en els darrers anys s'ha doblat la xifra de negoci, que no arriba al 6% del pressupost.

Des d'Aeroports de Catalunya treuen ferro a la qüestió, recordant que es tracta d'un informe ordinari en el marc del programa de treballs de la Sindicatura, que, com és habitual, efectua el control de l'entitat i detecta els aspectes susceptibles de millora.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: