Subvenció de 40.000 euros per professionalitzar músics

www.andorradifusio.ad

Cultura treu un ajut de quaranta mil euros per a músics. Està destinat a sufragar despeses de màrqueting, agenda, representació, logística i la carrera professional a l'exterior. Entre els requisits, haver fet una gira de més de trenta concerts a l'estranger o tenir dos discos editats. El ministeri és ambiciós perquè es busquen grups o músics compromesos. 

A banda de les subvencions culturals que aviat es coneixeran, el ministeri de Cultura vol ajudar als músics en la seva professionalització i internacionalització el sector amb una ajuda de 40.000 euros. 

Hi podran optar aquells que hagin fet una gira de 30 concerts internacionals els últims tres anys, hagin publicat dos discs amb més de set temes que faci cinc anys que estan implantats al país o que el grup s'hagi format al Principat. El ministeri de Cultura té censats 90 grups i músics, però són conscients que pocs podran optar-hi. Així ho esmenta el cap d'àrea de Cultura, Joan Marc Joval, que anima a la resta a participar. "Van apareixent instruments que també els formaten en certa manera per dir si treballen en aquesta direcció puc optar a aquest ajut".

Fins el 17 de maig es poden presentar les propostes on s'ha d'incloure un seguit de documentació com ara un currículum musical, la comptabilitat dels tres últims anys, el projecte i el pressupost. En la valoració intervindrà Andorra Business. "La resta de recursos financers i altres que tens com els empraràs, quin és el teu projecte de professionalització, on vols arribar i amb l'ajuda de qui", explica Joval que en seran altres elements a tenir en compte.

Es preveu que al juny se sàpiga el guanyador. 

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Bonell, satisfeta amb el "marge suficient" perquè els residents aprenguin català Cites prèvies esgotades per donar sang