El teletreball, molt més controlat en aquesta segona onada de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El teletreball, tal com va detallar el cap de Govern, afecta sobretot les professions liberals i els funcionaris. Hem parlat amb alguns dels treballadors per veure com l'han acollit i per copsar si aquest pot ser un estil de feina perdurable.

El teletreball ha arribat per quedar-se. Aquesta és una de les moltes realitats que ha aportat una pandèmia que ha fet replantejar a la societat les rutines laborals clàssiques.

De fet, arran de l'inici de contagis per coronavirus, moltes empreses es van veure obligades a enviar els seus treballadors a casa i a adoptar un sistema de treball en línia que, en aquesta segona onada, sembla estar molt més controlat.

Ells són l'Ignasi, la Kattia i en Guillermo, i tots tres porten una consultoria que únicament opera de manera telemàtica. Des de casa, es connecten amb empreses d'arreu del món a través de plataformes com Zoom o Skype.

La Kattia Juàrez, directora de sostenibilitat, ha destacat que "avui en dia hi ha moltes plataformes que ajuden a tenir aquest tipus de reunions", i ha assegurat que "a mi m'ha funcionat i ha fet molt més eficient la meva feina".

En aquest sentit, adverteixen que el més important és portar un horari estricte per evitar fer més hores de les habituals, segons ha assenyalat el CEO de l'empresa, Ignasi Verneda.

A més de "mantenir un horari", Verneda també ha afegit que "s'ha de mantenir una presència perquè quan et connectes amb algú has d'estar presentable".

Tot i que és el primer dia de teletreball obligatori, hi ha funcionaris que ja en feien de fa setmanes. És el cas de l'Aina Margalef, que forma part de l'equip d'investigació de l'Institut d'Estudis Andorrans i que des del setembre s'ha tornat a confinar al seu domicili.

En destaca que, en aquest segon confinament, les institucions estan més preparades per facilitar el treball a casa. "Ens hem posat molt les piles en el tema d'accés remot als ordinadors, hem començat a treballar amb el núvol", ha comentat la investigadora.

La conciliació familiar és un altre dels grans reptes que planteja el teletreball. En aquest aspecte, l'Aina és contundent i creu que el fet d'haver de fer-se càrrec de la seva filla l'ajuda fins i tot a desconnectar. "Tenir una filla m'està ajudant a no treballar més del compte".

Empreses, autònoms o funcionaris, tots s'han vist afectats per una mesura que, en principi, s'allargarà fins a mitjan mes.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

L'stop-lab de la Massana vol arribar a les 1.700 proves en deu dies Detecten 14 nens i un docent positius en un cribratge a l'Escola Andorrana de primària de Santa Coloma