Una temporada d'hivern amb 10 vegades més tirs d'allau

www.andorradifusio.ad

Aquest hivern el nombre de tirs d'allau s'ha multiplicat per deu. El COEX ho explica pel gran volum de neu a l'inici de la campanya. Ha estat una temporada atípica, amb pràcticament només fases grogues i l'augment de les negres. 

Imatges de conductors equipant els seus vehicles al mig de la carretera, van protagonitzar l'inici de la temporada d'hivern. Una quantitat de neu atípica els primers mesos de fred que van provocar l'activació de més fases negres respecte a altres anys.

Els equips del COEX van haver de concentrar pràcticament tota la feina i esforços de la temporada en tan sols 30 dies.També multiplicar per deu el nombre de tirs d'allau de caràcter preventiu. Sobretot els que utilitzen explosius Gazex. Se'n van fer més de 200, així com 16 amb el sistema de canó avalancheur.

Segons ha indicat el cap del COEX, David Palmitjavila, "si les nevades haguessin continuat més dies, hauria estat més complicat. La maquinària ha sofert molt, però s'ha pogut mantenir de manera correcta els mesos posteriors".

De fet, els treballadors del COEX van haver de treballar jornades de fins a 18 hores per poder netejar totes aquestes carreteres que van quedar cobertes per la neu que havia caigut en poques hores. Des del COEX diuen que en tres dies estaven netes.

Pel que fa a la resta de l'any, els equips segat 622 quilòmetres de carreteres i recollit fins a 11 tones de residus. A més, s'han fet prop de 60 sortides d'urgència per intervenir en 58 accidents a la xarxa viària.

Durant la campanya d'hivern també s'han fet sortides de manteniment preventiu i de treta de neu durant 160 dies, així com s'ha dut a terme la neteja de neu a 140 quilòmetres de carreteres generals i treballs de piconat de gel a més de 175 quilòmetres de voravies i altres trams.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Sergi Linares - Arxiu RTVA

 

 

 

 

 

Bànner: Durant la campanya d'hivern s’han activat 298 fases de neu: 282 grogues i 16 negres

David Palmitjavila / Cap del COEX "De gruix que ens ha caigut a terra, una mitja de 140, està en una mitja normal però es va concentrar tota a l'inici de l'hivern. El nivell de la dimensió que s'ha fet per part de tots els equips no hem anat sobrats, però si les nevades s'haguessin allargat més dies la cosa hagués estat més complicada."

 

Bànner: S'ha netejat neu i piconat gel a 140 quilòmetres de carreteres generals

Informa: Judith Sáez / Imatges: Sergi Linares-Arxiu

Informa: Judith Sáez
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

Assandca demana a Salut un espai a l'hospital perquè els afectats de càncer puguin reunir-se i fer activitats La Fira del vehicle d'ocasió i la Fira outlet coincideixen a Sant Julià aquest cap de setmana per dinamitzar la parròquia