Terceravia presenta propostes per atreure inversió estrangera agilitant processos

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laure

El president del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha entrat a tràmit quatre esmenes a la Proposta d’acord sobre el marc regulador del procés de constitució d’una societat al Principat d’Andorra i de la inversió estrangera, amb l’objectiu d'atreure la inversió estrangera de manera efectiva.

 “La seguretat s’ha de preservar, però no es pot fer perdre el temps a la gent i les empreses que s’interessen per Andorra, deixant, així, perdre oportunitats”, ha criticat Josep Pintat.

Per aquest motiu proposa afegir un punt a la proposta d’acord demanant al Govern aprovar un pla de digitalització de les administracions públiques per tal que qualsevol tràmit que afecti el registre de societats i el registre de comerç es pugui realitzar o bé digitalment o bé que inclogui els comuns “ Tot tràmit s’ha de poder fer online però també prop de qualsevol administració pública", ha declarat entenent que "hi haurà tràmits que no es podran fer en línia", com el passaport, però "un tràmit d’un comerç, societat, inversió estrangera s’ha de poder fer online”.

També proposa modificar el primer punt de l’acord per substituir el certificat de denominació comercial per un tràmit automatitzat en línia instantani, que permeti obtenir a qui el demani un codi que li permeti l’accés per als tràmits posteriors. “L’administrat, actualment, pot trigar més de 15 dies per obtenir la reserva de denominació comercial, igual que passa amb les reserves de denominacions socials”, ha argumentat.

La formació política també demana rebaixar els terminis d’inscripció de les escriptures.“Avui, hi ha notaris que no entreguen l’escriptura fins que no estigui inscrita prop del Registre de societats. La inscripció al registre de societats no és immediata. Aquest fet fa que s’alenteixin els tràmits. Se li ha de donar poder fefaent a l’escriptura per poder avançar”, ha indicat Josep Pintat.

Finalment, Terceravia també modifica el punt 6 de la proposta d’acord perquè la sol·licitud d’obertura de comerç hagi de tenir un sentit favorable immediat des del moment en que es presenta la sol·licitud, tret de les activitats que tinguin a veure amb el sector alimentari i farmacèutic. “Entenem que aquest punt ha de ser molt contundent per a les obertures de comerços que no impliquen un risc per a la salut pública. No es pot trigar 6 mesos per obrir, per exemple, un despatx d’arquitectura només per una qüestió administrativa”, ha lamentat.

Informa: Redacció

Comparteix:

Les associacions relacionades amb la salut mental consideren "inacceptable" que la llista d'espera sigui de tres mesos Nou intent de 'phishing' a través d'SMS