Terceravia vol tractar els pactes d'Estat de sanitat, pensions i UE globalment i afegir-ne el del model econòmic

www.andorradifusio.ad

Terceravia estudiarà el document de pacte d'Estat de sanitat. Tot i això, prioritza establir una metodologia de treball per tractar de manera global tots els pactes d'estat pendents: sanitat, pensions i Unió Europea. També demana obrir-ne un altre sobre el model econòmic.

El grup de Terceravia ha proposat al Govern d'obrir un nou pacte d'Estat que consensuï el model econòmic. Ho ha fet en la trobada amb l'executiu per començar a negociar el pacte d'Estat de sanitat sobre el qual Terceravia ha dit que valorarà el contingut de la proposta.

La formació liderada per Josep Pintat ha demanat també establir una metodologia de treball perquè es puguin posar sobre la taula tots els pactes pendents: sanitat, pensions i Unió Europea. "Ho volem veure com una globalitat. Tampoc no descuidem que tot això se'n va en buscar credibilitat, estabilitat per al país, ser un referent. Creiem que tot això es coordina amb un model econòmic. Com he comentat moltes vegades al ple del Consell, l'autèntic pacte d'estat seria reflectir-ho tot això dins del marc pressupostari i dins de futurs pressupostos", insisteix el president del grup, Josep Pintat.

De moment Terceravia s'ha compromès a donar una resposta al Govern sobre la sanitat en el termini d'un mes. Pel que fa al de la Unió Europea, hi ha previst una altra trobada en deu dies.

Informa: Ester Pons
Imatges: Anna Ginestà-Sergi Linares

Comparteix:

El Govern rep els representants dels Pirineus Orientals i Prades per tractar els temes transfronterers L'ambaixada d'Espanya reconeix la tasca del Jove voluntariat lector