L'ambaixada d'Espanya reconeix la tasca del Jove voluntariat lector

www.andorradifusio.ad

Reconeixement de l'ambaixada d'Espanya al Jove voluntariat lector. La iniciativa en la qual participen un centenar d'alumnes dels tres sistemes educatius, té l'objectiu de promoure activitats intergeneracionals entre els més joves i la gent gran amb activitats literàries i representacions teatrals. Cada divendres una vintena de voluntaris visiten residències de tot el país.

El Jove voluntariat lector continua creixent. El programa que va néixer de la mà de professores del col·legi Agora i de l'institut espanyol María Moliner, compta amb la participació d'alumnes entre 15 i 18 anys dels tres sistemes educatius que cada setmana visiten padrins de residències d'arreu del país. Aquest dimarts a la tarda l'ambaixador d'Espanya ha volgut reconèixer la tasca dels voluntaris per "donar el seu temps als que culturament en poden gaudir". "Ells mateixos van generar la idea. Nosaltres com a professors li vam donar forma. Com podem acompanyar des de Llengua? Doncs amb lectures, amb companyia", explica la professora Sali Carballo.

Prosa, poesia i relats teatrals que en moltes ocasions van acompanyats de peces musicals. Els voluntaris, com la Joana i la Marta, fan lectures que ells mateixos trien. Per a ells és una activitat molt enriquidora, ja que, a més d'intercanviar experiències, també ajuden els més grans entretenint-los.

Els voluntaris de la incitativa, amb el patrocini de Bomosa, també llegeixen obres per a nens i nenes amb l'objectiu d'apropar la cultura literària als més petits. El Jove voluntariat lector és un programa que omple el temps lliure dels més joves amb lletres, música i altruisme.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Sergi Linares
Locució: Anna Ginestà

Comparteix:

Terceravia vol tractar els pactes d'Estat de sanitat, pensions i UE globalment i afegir-ne el del model econòmic "Elogio del error", de Francesc Robert, explica equivocacions que es poden tornar encerts