Un altre terratrèmol de magnitud 2,5 amb epicentre a Os de Civís es fa notar a Andorra

www.andorradifusio.ad

La zona d'Os de Civís ha tornat a ser l'epicentre aquest migdia d'un nou terratrèmol de gairebé 2 quilòmetres de profunditat que s'ha notat en bona part del país amb tremolors i soroll, sense causar danys. Sobretot s'ha percebut a les parròquies de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i la Massana. 

A diferència del darrer més important, de magnitud 3,6 l'octubre passat, aquest ha estat menor, de 2,5. Els experts apunten que segurament ambdós fenòmens tenen una estreta relació.

Des d'Andorra Recerca i Innovació recalquen que és molt interessant que el màxim de persones possible ompli l'enquesta sísmica que permet ajustar la intensitat del moviment, que segons els càlculs és de 2 sobre 12. Tant l'ens com també Protecció Civil han compartit l'enllaç a les xarxes socials.

Segons Natàlia Gallego, investigadora Andorra Recerca+Innovació, Andorra és una àrea sísmicament moderada, fet que significa que podem patir terratrèmols relativament importants en períodes molt distanciats en el temps. 

El darrer amb un fort impacte va ser al segle XV amb intensitats elevades, d'entre 7 i 8. Segons les estimacions, podria donar-se un de similar uns 2.000 anys després, però no és una qüestió matemàtica.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí
Imatges cedides: Andorra Recerca+Innovació

Comparteix:

El perill d'allau baixa de 4 a 3, però cal extremar les precaucions La quantitat de parts en festius minva les donacions de sang de cordó umbilical el 2021 per l'exigència en l'enviament de les mostres