Els territoris veïns lloen el model andorrà de transició energètica

www.andorradifusio.ad

Canet de Rosselló acull aquest dimarts la tercera jornada B2B sobre Transició energètica i digital per a edificis, organitzada en el marc del programa interregional POCTEFA per les Cambres de comerç i indústria del Pirineu i el Mediterrani. El model andorrà té un dels seus punts forts en l’energia solar i així ho han destacat diversos representants del sector empresarial francès i andorrà durant les ponències d’aquest matí.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat en l’obertura oficial de la jornada, on ha explicat les bases del model energètic d’Andorra.

Una llei envejada als països veïns. Tant el cap de la divisió de gestió energètica de l’ICAEN, Joan Josep Escobar, com la vicepresidenta de la Regió Occitània, Agnès Langevine, han destacat com a punt fort del Principat l’energia solar fotovoltaica i que els ciutadans puguin generar la seva pròpia energia.

El model andorrà és interessant per a les empreses dels territoris veïns. El cap de l’Agència de l’energia i del canvi climàtic, Carles Miquel, ha insistit que cal potenciar la mobilitat elèctrica i la renovació energètica dels edificis per reduir-hi els consums.

En el que està d’acord tothom és que el model de transició energètica ha de ser descentralitzat i que l’objectiu és que el ciutadà pugui generar la seva pròpia energia.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb 4 infraccions i 80 captures Sant Julià de Lòria inicia un nou cicle de "Nascuts per llegir"