La Setmana de caça de l'isard es tanca amb 4 infraccions i 80 captures

www.andorradifusio.ad

La Setmana de caça de l´isard finalitza amb 80 captures de les 96 que s'havien autoritzat. Els banders han obert 4 expedients sancionadors per diverses infraccions com abatre un mufló, ferir un isard i no comunicar-ho o superar en una el nombre de captures adjudicades per colla.

Durant la Setmana de caça de l´isard han participat 537 caçadors agrupats en 44 colles, que han abatut 80 peces de les 96 previstes.

Tot i que el balanç és satisfactori, els banders lamenten que s'hagin hagut d'imposar 4 expedients sancionadors per diverses infraccions: "S'ha matat un mufló quan no és temporada per fer-ho, s'ha matat un isard i no s'ha anellat com preveu la reglamentació, una colla ha fet una captura de més i un caçador va ferir un isard i no ho va comunicar als banders", indica el director del cos, Miquel Rossell.

Pel cas més greu, abatre un mufló fora de temporada, s´ha sancionat l'infractor amb 3.000 euros de multa i 3 anys de retirada de la llicència de caça, havent de tornar a examinar-se per activar de nou el permís.

Rossell ha destacat, però, que cap de les sancions imposades són delicte penal. Tot i això el balanç és positiu i es confirma un any més la tendència a la baixa del nombre d'animals abatuts. Assegura que "no s'esgoten totes les captures i això denota que el caçador intenta escollir la seva peça i no matar per matar".

També es valora positivament les 49 mostres de melsa que s'han recollit i que permeten al departament de Medi Ambient conèixer l'estat sanitari dels isards.

Informa: Hèctor Romance
Imatge. Sergi Linares

Comparteix:

Dos traumatòlegs de l'hospital, condemnats a pagar prop d'un milió d'euros a un nen que va perdre la cama Els territoris veïns lloen el model andorrà de transició energètica