ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Torres negocia un concurs amb rescissió pactada pels terrenys que explota Saetde

www.andorradifusio.ad

Les condicions de la rescissió de la concessió centren ara per ara les negociacions entre el comú d'Encamp i Saetde per convocar un nou concurs, que Jordi Torres vol tancar si és possible abans d'acabar el consolat. N'ha parlat a Ràdio Nacional. També ha reconegut que hagués preferit un pacte de govern amb Terceravia.

Jordi Torres vol deixar tancat, o si més no embastat per al proper consolat, el concurs per a la nova concessió del terrenys que explota Saetde.

Segons el cònsol encampadà, la societat explotadora de Pas de la Casa-Grau Roig ha entès finalment que l'única solució per desbloquejar la situació és convocar un concurs.

Ara queden 18 anys de concessió. Si s'ha de rescindir, es pot fer de manera forçosa, per a la qual cosa no hi ha cap raó, o pactada. I en aquest punt es troben. Torres explica que Saetde demana que es valori el que haurà deixat de guanyar Saetde en aquest 18 anys que queden de concessió, així com els actius. És a dir, la inversió en canons, infraestructures, telecadires i telecabines que ha fet aquests anys.

Mirant també el final del mandat i les properes eleccions comunals, Torres ha deixat una porta oberta a un pacte amb els liberals, com s'ha fet al Govern. Creu que el pacte tripartit funcionarà bé i que era necessària una coalició per garantir l'estabilitat. Tot i això ha reconegut que la seva primera opció era Terceravia.

Jordi Torres creu que les ajudes al Pas de la Casa pel tall a la RN22 arribaran al centenar. De moment, s'han formalitzat una quarantena.

Pel que fa a les finances comunals, ha explicat que l'endeutament s'ha reduït de 40 a 15 milions en 8 anys. Al final del mandat podria quedar en el 80%.

Entrevista completa al cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, a l'Ara i Aquí:

 

Informa: Ana Alamán
 

Comparteix: