ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El transport públic augmentarà l'aforament fins al 75% a partir de dilluns

www.andorradifusio.ad

Les companyies de transport públic de passatgers podran arribar al 75% d'aforament dels vehicles a partir d'aquest dilluns. Les empreses han rebut aquest divendres al matí una notificació del Govern en què se'ls autoritza a augmentar la capacitat, ara limitada al 50%.

L'ampliació de l'aforament del transport públic era una demanda presentada al Govern fa unes setmanes per part de les companyies, que aspiraven a retornar al 100% de capacitat dels autobusos.

La sol·licitud de les empreses ha estat atesa parcialment ja a partir de dilluns s'ampliarà fins al 75%. El mateix dia al matí hi ha programada una reunió entre les dues parts.

L'elecció de dilluns per a l'ampliació té una explicació clara i perquè comença l'ensenyament secundari, el batxillerat i l'FP, en què molts alumnes utilitzen el servei de bus lliure i podria generar-se un col·lapse important si es mantenia el 50% de capacitat.

Alguna empresa, com Coopalsa, havia previst ja un reforç de la flota de vehicles, per arribar a la mateixa quantitat que abans de la pandèmia.

Ara per ara el servei de transport escolar s'està desenvolupant sense problemes, amb els alumnes de primària i l'aforament autoritzat al màxim. La prova de foc arribarà dilluns.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Xabier Moreira
Locució: David Domingo      

Comparteix:

184.72.102.217