ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Tribunal de Corts jutja l'exconsellera general Meritxell Mateu per tràfic d'influències i corrupció amb BPA

www.andorradifusio.ad

L'exconsellera general demòcrata Meritxell Mateu està sent jutjada pel Tribunal de Corts per tràfic d'influències per a BPA entre el 2012 i el 2013. Es tracta de delictes que poden comportar penes de 4 anys de presó. En la banqueta dels acusats hi ha també Joan Pau Miquel com a inductor. Les defenses en reclamen l'absolució.

Meritxell Mateu va deixar de ser consellera general el 2016 per la seva imputació per tràfic d'influències i corrupció amb BPA.

El cas ha arribat finalment a judici i aquest dimecres al matí ha estat interrogada pel fiscal adjunt. Es tracta d'un afer que pot comportar penes de 4 anys.

També s'acusa Joan Pau Miquel, exconseller delegat del banc, per ser-ne el promotor, que podria ser castigat amb 2 anys de presó.

La versió de la fiscalia és que entre el 2012 i el 2013 va promoure modificacions legislatives que haurien afavorit dues empreses estrangeres a canvi de 48.000 euros. I ho hauria fet usant la seva tasca com a consellera general i els seus contactes amb el Govern.

La versió de la defensa és que Mateu va treballar per a BPA per cuidar uns inversors estrangers importants aprofitant el seu coneixement del món francòfon i que no hauria contactat amb l'executiu per tractar aquesta qüestió. També afegeix que els canvis legislatius no es van fer.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: David Domingo

Comparteix: