Ull Nu tanca cinc dies de projeccions amb propostes transgressores i eclèctiques

www.andorradifusio.ad

Després de cinc dies de propostes transgressores, l'onzena edició del festival audiovisual Ull Nu ha tancat portes. I ho ha fet amb una gala de guardons que, entre altres, han atorgat a l'andorrana Andrea Sánchez el premi al millor guió amb una obra que vol recuperar els pioners del cinema al país.

Ull Nu s'acomiada amb el cap ben alt segons els organitzadors. S'han projectat una trentena de curtmetratges de gèneres diferents, però també hi han hagut altres activitats paral·leles com xerrades i tallers. Amb un objectiu: trencar motlles.

El codirector de l'Ull Nu, Marc Camardons, assegura que han tingut un ventall molt ampli d'opcions. "Hem tingut des de propostes molt arriscades com uns vídeos experimentals xulíssims de França. Hi havia videoclips molt radicals. Molta presència de col·lectius minoritzats en les propostes. Hi havia de tot. És a dir, estic contentíssim perquè som un festival eclèctic, obert".

Per la seva banda, l'altre codirector del festival, Hèctor Mas, destaca que volien establir un "projecte contracultural d'Andorra. I, en aquest sentit, en la programació hem buscat moltes propostes que fossin innovadores, però alhora que sacsegessin els espectadors".

Un dels guanyadors del certamen ha estat una andorrana, Andrea Sánchez, que ha tingut el reconeixement del jurat pel guió de "Frialdad". Aquest curtmetratge pretén recordar Rosa Mari Sorribes. Aquesta periodista, als anys 80, va fer una pel·lícula de terror al Principat.

"És la meva manera de recuperar-la perquè al final forma part de la nostra història cinematogràfica i és important fer una mirada cap enrere per entendre el passat i mirar cap al futur."

Andrea Sánchez, guanyadora del premi al millor guió 

Un dels objectius de la iniciativa era donar a conèixer propostes que d'una altra manera no s'haurien vist al país.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Per a Eva Sansa és "una gran notícia" la despenalització de l'avortament Participació similar a la d'altres anys en les eleccions catalanes