Amb l'ull posat en les negociacions dels pagesos amb la Generalitat

www.andorradifusio.ad

Les mobilitzacions dels pagesos baixen el ritme gràcies a les negociacions amb la Generalitat. A curt termini no se'n preveuen més, però no es descarten noves accions a punts com Ponts. Els agricultors i ramaders de l'Alt Urgell mostren el seu descontentament per les mobilitzacions d'aquesta setmana a la Bassella. 

Ja fa més d'un mes que es mobilitzenPrimer van ser els de França, Alemanya i Romania. I després els de Catalunya s'hi van sumar. Demanen uns preus justos i denuncien l'excés de burocràcia que pateix el sector. En senyal de protesta, diversos punts clau de les xarxes viàries catalanes s'han vist afectats per talls i marxes lentes de tractors.

Una de les vies més afectades durant aquest període ha estat la C-14 al seu pas per Ponts dificultant l'entrada i sortida al país. Ara, però, sembla que la tensió va a la baixa després d'una primera trobada entre els pagesos i el govern català. On "s'han pres una sèrie d'acords inicials", apunta la representant de la plataforma Revolta Pagesa, Laia Angrill.

Aquesta setmana Unió de Pagesos i Revolta Pagesa han organitzat talls a punts fronterers per afectar el trànsit de mercaderies. Un d'aquests, promogut pel Solsonès i la Noguera, va ser a la Bassella. Els pagesos de l'Alt Urgell, però, mostren el seu descontentament i es desvinculen d'aquest tall, que asseguren que es desmarcava de l'objectiu inicial, que buscava no alterar el trànsit dels veïns. Tots aquests talls ja s'han aixecat. Tanmateix, des de Revolta Pagesa no abaixen la guàrdia i esperen resoldre diverses qüestions en les pròximes reunions.

"Hi ha molts temes que encara s'han d'adreçar en les pròximes taules de treball que el govern s'ha compromès a dur a terme i, en funció de com evolucionin, la plataforma Revolta Pagesa prendrà accions".
Laia Angrill, representant de la plataforma Revolta Pagesa

De moment no hi ha previstes més manifestacions. Les accions es podrien reprendre en funció dels resultats que donin les negociacions a partir de la setmana que ve. 

Informa: Ariadna López - Gerard Castillo

 

Comparteix:

El desnonament dels germans en risc cap al Constitucional Henri Matisse s'acomiada del CAEE amb xifres rècord