Una garrafa d'aigua de sis litres per persona i dia

www.andorradifusio.ad

El repartiment gratuït de garrafes d'aigua per al consum ha estat la primera de les mesures. Des de primera hora de la tarda, els veïns poden recollir una garrafa de sis litres, per persona i dia.

El punt de ditribució és l'entrada al Prat Gran. Les persones grans o amb mobilitat reduïda poden trucar al comú o a la llar d'avis perquè els portin l'aigua a casa. El cònsol menor, Marc Calvet, agraïa la paciència dels ciutadans i esperava "que la situació no s'hagi de tornar a repetir".

Amb tot, no tothom està content amb la mesura. Diuen que no entenen l'excepcionalitat de la situació."Ho haurien d'haver fet abans perquè ahir a la nit no van avisar, l'aixeta sense aigua i trucaves al comú i ningú no responia", assegurava una de les afectades. "Si has d'anar al lavabo has de tirar aigua", es queixava una altra veïna. "No pot ser que cada vegada que hi hagi una tempesta ens quedem sense aigua potable", manifestava una altra dona al punt de recollida de garrafes d'aigua.

El punt de distribució d'aigua potable envasada estarà obert 24 hores. De moment s'ha fet una primera comanda de 17 palets; però ja s'ha fet una segona per quan s'acabin els estocs. La previsió meteorològica de la nit no és molt positiva i, per tant, podria ser que tornés a augmentar la terbolesa de l'aigua.

Informa: Rubén Carcellé Imatge: Josep M. Garcia Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

Andorra la Vella crea una nova targeta moneder per facilitar pagaments i gestions comunals Un grup de boy scouts gal·lesos visita Andorra per aconseguir un premi